Peter Fischli

15 + 5 Künstlerexemplare, jeweils nummeriert und signiert

Digitaldruck Verso

1900,- Euro, Rahmenpreis: 180,- Euro

Willem de Rooij (*1969 in Beverwijk/NL) ist seit 2006 Professor für Freie Bildende Kunst an der Städelschule. Willem de Rooij untersucht die Präsenz und die Wirkung fotografischer und filmischer Bilder. In seinem oft höchst artifiziellen, aufwendig inszenierten Szenerien ist bei de Rooij nicht nur das Abgebildete wichtig, sondern auch die breiteren sozialpolitischen und (kunst-)historischen Kontexte. Seine Arbeiten befinden sich weltweit in bedeutenden Sammlungen und Museen.

Die von Professor Willem de Rooij geschaffene Sonderedition Campus soll die Anschubfinanzierung eines Austauschprojekts der Städelschule mit der Fakultät der Bildenden Künste an der Kwame Nkrumah University of Science and Technology in Kumasi, Ghana, sichern:

In Ghana‘s hot climate, mango trees provide not only fruits, but also shelter. To teach or be taught in the shadow of a tree is a West African reality, as well as a pictorial cliché: the image of a class of young children and a teacher under a tree is used by many charitable organisations. Campus was shot on the grounds of the Kwame Nkrumah University of Science and Technology in Kumasi, Ghana, in March 2014. The Kwame Nkrumah University is one of West-Africa‘s oldest and most esteemed institutions for higher education. The Fine Arts Faculty hosts over 200 students, many of whom are of outstanding talent. It is Städelschule‘s objective to begin an exchange with this university, in order to enlarge our networks, and to gain greater knowledge of each other‘s artistic programs.